Rottweiler pup aanschaffen De Laarbeek Hoeve

algemene discussies

Rottweiler pup aanschaffen De Laarbeek Hoeve

Berichtdoor Anoniem » 06 Jan 2017, 22:58

Ik ben van plan een Rottweiler pupy aan te schaffen, ik heb een kennel gevonden De Laarbeek Hoeve en ik ben er best voorzichtig mee omdat het kan gebeuren dat je een hond krijgt met allemaal problemen. Heeft iemand ervaring met deze Kennel?
Anoniem
rotty pup
rotty pup
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 06 Jan 2017, 22:52

Re: Rottweiler pup aanschaffen De Laarbeek Hoeve

Berichtdoor hapschaartje » 07 Jan 2017, 05:31

Ik ken de kennel van naam, heb in het verleden wel honden gekend die door hen gefokt waren en dat waren op zich goede honden, al konden ze in mijn opinie wat beter gesocialiseerd zijn.
Verder kan ik geen waarde oordel geven overdeze kennel.

Uiteraard moet je er op letten dat de ouders onderzocht zijn op HD en ED en ik zou er zeker ook op toezien dat ze ouders voldoen aan de minimale eisen van de Nederlandse Rottweiler Club en dat wil zeggen dat de ouderdieren de Ras Standaard Test met goed gevolg hebben doorlopen, of geslaagd zijn voor VZH/IPO 1, of geslaagd zijn voor de MAG test.

De laatste tijd duikt er steeds vaker een zeer ernstige genetische afwijking op in de Rottweilerpopulatie: afgekort noemt dat JLPP. Dit is een defect in de genen dat ertoe leidt dat de lijders aan deze afwijking rond de leeftijd van 12 weken heel ernstig ziek worden door verlamming van de slokdarm en binnen enkele weken overlijden. Hier is geen behandeling voor die tot genezing kan leiden,hooguit wat uitstel kan bereikt worden.
Zo'n pup wil je niet uiteraard en een serieuze fokker zal zo'n pup ook niet willen verkopen. Het is dus zaak ditprobleem te voorkomen.
Ik vertel je dit, niet om je bezorgd te maken, maar om je zo goed mogelijk te informeren bij je zoektocht naar een fijne pup.

Zoals ik al zei betreft het een genetisch defect en om het niet al te ingewikkeld te maken houdt dat in, dat een hond volledig vrij kan zijn van de aandoening en dus gezond zal zijn. Ook kan het zijn dat hij drager is. De hond is dan volledig gezond en zal ook op latereleeftijd deze ziekte niet ontwikkelen. Wanneer een drager gekruisd wordt met een vrije hond, zal een deel van de pups (ongeveer de helft) ook drager zijn, maar geen van de pups uit zo'n combinatie zal de ziekte ontwikkelen.
Zijn beide ouders volledig vrij dan zullen ook hun nakomelingen volledig vrij zijn en dus nietziek worden van deze afwijking.
Wanneer echter beide ouderdieren drager zijn, dan is volgens de wet van gemiddelden de kans groot dat ongeveer een kwart van de nakomelingen lijder zal zijn, ziek zal worden en op zeerjonge leeftijd oo een afschuwelijke manier zal overlijden.
Met een eenvoudig DNA test is door een gespecialiseerd laboratorium vast te stellen of de ouders vrij zijn of drager zijn. Lijders worden niet volwassen, dus die kunnen we in deze buiten beschouwing laten.

Heel veel fokkers zijn inmiddels doordrongen van het belang van deze test en hoewel die in Nederland en België nog niet verplicht is, laten zij hun honden al vrijwillig testen op JLPP.
Ikwilje dan ook aanraden bij de fokker waar je je pup wilt gaan kopen te vragen naar het bewijs van deze test. Is 1 van beide ouderdieren vrij en kan dat aangetoond worden, dan weet je zeker dat de pup die je van die vader- of moederhond koopt geen erfelijke strottehoofdverlamming zal krijgen.

Ik wens je heel veel succes bij je zoektocht. Heb je al bepaalde ouderdieren op het oog?
Gebruikers-avatar
hapschaartje
verslaafde rott
verslaafde rott
 
Berichten: 1004
Geregistreerd: 20 Dec 2007, 15:41

Re: Rottweiler pup aanschaffen De Laarbeek Hoeve

Berichtdoor trabbart » 10 Jan 2017, 13:03

hier (onderstaande link)eens kijken en bellen, deze worpen zijn zeker van goeie fokkers die werken met hun honden en af en toe eens fokken, niet gaan bij een "boer die honden fokt"
Geen zonder stamboom kopen en fingers crossed houden. stamboom beteknd veel voor een rott, gedragstest, hd test , enz enz
http://www.rottweilerclub.be/index.php/ ... paangiften
trabbart
rotty pup
rotty pup
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 10 Jan 2017, 11:23
aantal honden: 2


Terug naar AlgemeenWie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast