Pagina 1 van 1

Treibball

BerichtGeplaatst: 28 Jan 2013, 00:09
door Rush
We zijn nu een kleine 6 maanden bezig met het treibball en we worden er steeds beter in. Het drijven gaat nu al goed met 3 ballen en we gaan in het voorjaar meedoen met wedstrijden. Nooit gedacht dat we dit zo leuk zouden vinden.

Treibball is een vrij jonge sport in Nederland, en voor alle honden geschikt, zelfs voor de oudjes die lichamelijke problemen hebben, want het is totaal niet belastend.

Re: Treibball

BerichtGeplaatst: 28 Jan 2013, 07:00
door idingo
oooooh ik kende het niet (leven google)
:D

Re: Treibball

BerichtGeplaatst: 28 Jan 2013, 08:36
door Lydia
Ziet er leuk uit

Re: Treibball

BerichtGeplaatst: 29 Jan 2013, 13:03
door Tom
Ziet er voor de baasjes ook leuk uit. Ik zou al direct met zo'n bal gaan lopen :mrgreen: Niet dat het lang zou duren, want m'n 2 sloebers zijn een pakske rapper en het zou ni lang duren.

En die ballen kunnen echt tegen rottie tandjes ? Max en Eos spelen net zoals de wolven, tanden bloot, en alkaar vastpakken tijdens het lopen (gelukkig enkel in de tuin) en dan denk ik ni dat eender welke bal het zou uithouden... (Ik kan altijd eens uitkijken naar zo ene van 2m doormeter, maar dat is zo moeilijk in de koffer, en aan de trekhaak hangen zie ik nu ook ni zitten)

Een zot baasje zijn mening he ;) :D :D

Re: Treibball

BerichtGeplaatst: 02 Feb 2013, 23:51
door Rush
Tom de kunst is om de honden niet alleen met de ballen te laten spelen, en ze mogen hem alleen maar aanraken met hun snuit. Met rust en geduld heb ik het Rush ook geleerd en die is nu een echte veedrijver. Is geestelijk voor de hond heel vermoeiend omdat hij veel moet denken. De msste honden zien treiiballen niet als bal, maar gewoon als een groot voorwerp en daarom kun je ze leren drijven. Als ik Rush een leren voetbal geef heb ik binnen een kwartier een puzzelpakket want daar laat die echt niets van heel. :thumbs: