Trend in de VS: fitness en pilates voor te dikke honden

honden in het nieuws

Trend in de VS: fitness en pilates voor te dikke honden

Berichtdoor rottweilerke » 17 Okt 2012, 10:41

Steeds meer Amerikaanse huisdieren zijn te dik, fitnessbedrijven hebben geld geroken en bieden nu een hele reeks toestellen en groepslessen aan om deze verwende dieren terug in vorm te krijgen.

Meer dan de helft van de volwassen honden kampen met obesitas in Amerika. Daarom werd er vorig jaar een obesitaskliniek voor huisdieren opgericht vorig jaar. Dierenarts Dennis Arn: "Als je je handen op de ribbenkast van je huisdier legt en je kunt zijn ribben niet meer voelen, dan kampt je hond met overgewicht. Net als bij mensen treft obesitas de levensduur en -kwaliteit van de dieren "

Lessen
"Een hond moet minstens een half uur per dag sporten" aldus Geralynn Cada, zij traint al meer dan 30 jaar honden. Een passieve hond is ongelukkig en kampt met meer gezondheidsproblemen." Ze geeft lessen als hondenyoga, pilates voor puppy's en in intervaltraining. Dieren die niet voldoende beweging krijgen, ontwikkelen vaak gedragsproblemen. Cada werkte tevens manieren uit om de honden mentaal uit te dagen. Zo maakt ze een hindernissenparcours voor hen. "Een vermoeide hond is een gelukkige hond. Als hij zich begint te vervelen, gaat hij een bezigheid zoeken en vaak is dat iets kapotmaken."


Toestellen
De arts heeft bijvoorbeeld de teckel Rocky een fitnesskuur voorgeschreven. Dit dier beweegt nu regelmatigop een kleine loopband die speciaal ontwikkeld is voor kleine honden. "Toen Rocky voor het eerst naar ons kwam, leek hij op een duikboot op pootjes. Nu is hij opnieuw gespierd en zijn toestand is aanzienlijk verbeterd." David Ezra bedacht de DogPacer, een loopband voor honden die 500 dollar kost. De meeste kopers zijn senioren die door hun gezondheid niet kunnen bewegen met hun dieren. Maar ze worden ook gekocht door kapsalons, dierenartsen en politiediensten." Daarnaast bestaat er ook een stappenteller voor honden. Tagg houdt ook de locatie van honden bij. De uitvinder Dave Vigil legt uit: "Met deze meter kunnen baasjes het welzijn van hun favoriete viervoeter in de gaten houden."

bron: HLN

Afbeelding
If my rottweiler doesn't like you, neither will I
Gebruikers-avatar
rottweilerke
verslaafde rott
verslaafde rott
 
Berichten: 2521
Geregistreerd: 13 Dec 2007, 12:04
Woonplaats: Borsbeek
aantal honden: 2
naam hond(en): Roxy en Hummer
ras: rottie en newfy

Re: Trend in de VS: fitness en pilates voor te dikke honden

Berichtdoor Tom » 19 Okt 2012, 13:34

Toch erg he, dat ze zichzelf volproppen tot barstenstoe, dat is die persoon zijn eigen vrijheid. Maar in godsnaam, tis toch ni omdat het baasje 200 tot 500 kg weegt dat de hond evenredig mee moet groeien ?

Zijn dan van die michelinpokkekes, ... :mrgreen:

Grtz,

Tom
Afbeelding
Gebruikers-avatar
Tom
verslaafde rott
verslaafde rott
 
Berichten: 1613
Geregistreerd: 03 Jun 2008, 19:15
Woonplaats: Hemiksem
aantal honden: 2
naam hond(en): Eos en Max
ras: Rotties

Re: Trend in de VS: fitness en pilates voor te dikke honden

Berichtdoor Lydia » 19 Okt 2012, 14:56

Heb zo eens een Golden Retriever gezien bij onze DA :shock: , ocharme dat beestje, de arme schat kon bijna niet stappen enz.
Afbeelding
Lydia
moderator
moderator
 
Berichten: 3430
Geregistreerd: 17 Jan 2008, 08:58
Woonplaats: Limburg
aantal honden: 2
naam hond(en): Obi - Kyra
ras: 1 Rottweiler, 1 Labradors


Terug naar ActualiteitWie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast